Kāpēc viedtālruņos vairs nav radio

Tajos laikos, kad notika aktīva viedtālruņu izstrāde, gandrīz katrā ierīcē bija iebūvēts FM radio. To bija viegli lietot – vienkārši ievietojiet vadu austiņas kontaktligzdā: tās darbojās kā antena. Bet mūsdienu viedtālruņos ļoti bieži radio opcijas vienkārši trūkst. Vai tiešām izstrādātājiem žēl pievienot tik noderīgu funkciju kā radio?

Sistēmas administratora emuārs ir rūpīgi izanalizējis situāciju un nolēmis pastāstīt, kāpēc tā notika.

Viedtālruņi kļūst plānāki

Ja agrāk viedtālruņa iekšpusē bija daudz vietas, tagad tendence ir veidot ļoti plānu korpusu. Un papildus Wi-Fi, Bluetooth un visam pārējam plānajā korpusā ir jāpievieno arī mikroshēma, kas pieņems radio signālu. Diemžēl mūsdienīgā un ne budžeta viedtālrunī šāda iespēja nevar būt. Taču lētās ierīcēs bieži var atrast FM radio.

Radio ir kļuvis mazāk klausāms

Godīgi sakot, es nevaru atcerēties, kādās situācijās pēdējo 10 vai pat vairāk gadu laikā esmu klausījies radio. Vienīgi automašīnā, bet to klausās tik daudz, ka vairs negribas klausīties. Tagad internetā ir ļoti daudz mūzikas, ko var izvēlēties. Turklāt katrs lietotājs var izveidot savu atskaņošanas sarakstu, un daži pakalpojumi ļauj jūsu ierīcē  klausīties bezsaistē mp3 .

Lasi vēl: Ja jūsu pagalmā aug nātres, ziniet, ka jums ir ļoti paveicies. Nātre – zaļais dārza zelts

Diemžēl radio popularitāte krītas, starp citu  viņi nedomā digitalizēt, kā tas bija ar televīziju. Nav jēgas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment